dl1(new)-lp1: landing page 1

Jeste li ga vi upoznali?

Priča iz Mateja 8:23-27

Bilo je to mirno, zlosutno ljetno veče. Čamac je lijeno plovio dok su muškarci gledali zalazak sunca i jedan od njih je ustvari otišao da spava u krmi. Izgledalo je poput da ništa ne bi moglo poremetiti ovu savršenu noć. Onda, iznenada, nebo je postalo sivo s ljutim oblacima. Masivne kapljice kiše su se skupljale. Grmljavina je zaorila nebom. Munja je razdvojila tamu.  Mali čamac je bio bacan tamo, vamo kako je svaki val bivao veći od prijašnjeg. Svi su vikali od užasa, osim jednoga – čovjeka koji je zaspao u krmi.

Muškarci u čamcu su bili užasnuti, ali su imali jednu nadu. Zvali  su uspavanog čovjeka, „Spasi nas, Gospodine, izginusmo.“ Čovjek je ustao i odmah su ovi muškarci vidjeli da u tom čovjeku ima nešto drugačije. Primjetio je zavijajućeg vjetra i bijesne valove ali se okrenuo i upitao svoje prijatelje: „ zašto ste uplašeni, o, vi male vjere?“ I onda je zapovjedio oluji: „ Utišaj se, budi mirna.“

Ako bi bilo ko ovo izgovorio, njegove riječi bi bile izgubljene u tim zavijajućim vjetrovima. Ali kad je ovaj čovjek, Isus Krist, izgovorio,  oluja se poklonila u pokornosti i prestala je.

Ko je Isus? Jeste li ga vi upoznali?Ovo su najvažnija pitanja koja ikada mogu biti pitana, jer ovaj čovjek može biti s nama u svakoj oluji s kojom se suočavamo, oboma na otvorenom moru i u našim vlastitim srcima.

Ako bi voljeli imati primjerak Biblije…

Ako želite s nekim pričati ko je pronašao mir u Isusu…

Više informacija:

Šta Biblija kaže o depresiji? Kako Kršćanin može da pobijedi depresiju?

Šta Biblija kaže o strahu?